www.archive-net-2013.com » NET » X » XENOPHONICS

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 29 . Archive date: 2013-10.

 • Title: DIY speakers
  Descriptive info: .. Bookmark Now !!.. NEW.. sluit.. mei 2009:.. Fountek bandjes gebruikt in de Thalassa en Aether.. And take a look at.. WWW.. ZELFBOUWAUDIO.. NL..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: DIY speakers
  Descriptive info: Op deze pagina worden frames gebruikt, maar uw browser ondersteunt geen frames..

  Original link path: /indexnl.htm
  Open archive

 • Title: DIY speakers
  Original link path: /links2.htm
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)
 •  

 • Title: Nieuwe pagina 1
  Original link path: /main2.htm
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Nieuwe pagina 1
  Original link path: /tekoop.htm
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Monitor speaker met de Visaton AL130 en de Vifa XT300
  Original link path: /weetjes.htm
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Bekabeling met o.a. zilverdraad
  Original link path: /bekabeling.htm
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Vloerstaander met de Peerless HDS 132 en de Seas 27 TFF
  Descriptive info: Pegasus.. Aangezien hier in huis alles veranderd is naar notenhout (was eiken) en het nieuwe huis voor de deur staat ben ik begonnen aan een nieuw project.. Mijn vrouw wou wat kleiner lijkende speakers, in noten en passend bij de rest van de meubels.. Dus paar maandjes aan het broeden geweest en geloof dat ik eruit ben.. Het wordt een 15 cm smalle speaker.. Het front zijn twee planken massief noten van 2cm dik (15 breedt en 1 meter hoog) waartussen een 3 mm dunne RVS strip is verlijmt.. Dit wordt het openbaffle gedeelte.. Achter deze plank komt een kleine notenhouten BR-kastje (ook 15 breed) met aan de zijkant een kleine woofer.. Tussen het front en dit deze BR-kast zit ook weer RVS.. Ook de voetje zullen van RVS gemaakt gaan worden.. Na een lange zoektocht naar massief noten ben ik uitgekomen bij de firma Fijnhout in Amsterdam.. Geen onbekende want ik haal hier altijd mijn fineer.. Deze bleek ook verreweg het goedkoopst te zijn.. Ook navraag gedaan naar houten vloerdelen van noten, maar da's toch wel een stuk duurder.. Zeker als je maar 1m2 wil hebben.. De afwerking wordt Osmo Hardwax.. Da.. n de drivers.. Een deel had ik nog liggen, dus dat was niet zo moeilijk.. Toch een beetje  ...   blijft er een prachtige stuk hout over.. Dan het kastje voor het laag.. UIt de simulatie blijkt een liter of 10 prima te werken voor deze woofer.. Lekker klein kastje dus maar wel met redelijk wat laag.. De kast is vierkant 35x35 cm en van 22mm dik MDF gemaakt.. In het begin had ik zoals op de foto te zien is 4 verstevigingen geplaatst, echter kwam ik er later achter dat er 1 precies voor de BR-pijp zat, en is dus vervallen.. De kast is daarna in de notenhouten fineer gezet en afgewerkt met olie.. De bekabeling tussen de units in de plank en het filter zijn gemaakt van 5mm dikke metalen pijpjes, waar de bekabeling weer doorheen loopt.. Dan filter ontwerpen.. Was best een klusje.. Zeker omdat je wa lastig kan meten met de woofer aan de zijkant.. Filter:.. De kantelfrequenties liggen op 400Hz en 2200Hz.. Ik heb verschillende pogingen gedaan om richting de 300.. 350 Hz te gaan, maar met zo'n smalle baffle was het niet echt te doen.. Vandaar de wat hogere freequentie van 400Hz.. Kijkende naar het filter zie je bij de bas en middentoner een klein C'tje zitten.. Deze (van 160nF en 150nF) zorgen voor een flinke dip op de resonantie van beide aluminium woofers.. Meetresultaat:..

  Original link path: /pegasus.htm
  Open archive

 • Title: Surround speaker met de Seas MP14 coax
  Descriptive info: Thalassa.. ,.. de moeder van alle leven in zee.. Dit model is een boekenplankmodel luidspreker met de.. Visaton AL130.. aluminium woofer en de.. Fountek NeoCD1.. 0MB.. bandtweeter.. Deze bezetting is redelijk betaalbaar en had met de woofer goede ervaringen.. De tweeter is redelijk nieuw voor me, maar had wel ervaringen opgedaan met de grotere broertjes van deze CD1.. 0.. Het nadeel van die grotere versies vond ik dat in het vertikale vlak ze nogal bundelde.. Horizontale spreiding was perfect, alleen je moets wel op je stoel blijven zitten en niet gaan staan.. je was de hoge tonen vrij snel kwijt.. Na wat testen met de grote.. Fountek NeoCD2.. en de ronde.. Fountek Neo CD3.. , kwam ik tot de conclusie dat hoe kleiner het membraan werd, hoe beter de vertikale afstraling.. Dit bracht me op het idee om de.. te gaan gebruiken.. De kast is gemaakt van 22mm dik MDF en krijgt een inhoud van 8 liter.. Door eerst het front te bepalen qua looks kwam ik op een breedte van 190mm en een hoogte van 300mm.. Om nu aan die 8 liter inhoud te komen moest de kast 290mm diep worden.. Het type  ...   gewoon de volle lengte van de pijp en geeft een resonantiefrequatie van 51Hz.. Het hout was al in verstek gezaagt en d.. m.. v.. wat tape is het vrij makkelijk alles in elkaar te zetten.. Eerst alle zijkanten aan elkaar plakken met een beetje plakband:.. Omdraaien en wat lijm aanbrengen:.. Dicht vouwen:.. Bracing en 1 zijkant eraanvast lijmen:.. En andere zijkant eraan:.. Hou je over.. twee leuke doosjes van 22mm dik MDF:.. En wat gaten erin.. De witte/transparante substantie die je om de woofer en tweeter uitsparingen ziet zitten is een mengsel van water en witte houtlijm.. Dit is erg vloeibaar en trekt in het zachte MDF.. Als alles droog is wordt het vrij hard en later bij de afwerking met fineer komt dat goed van pas.. (later meer daarover).. Rond de tweeter nog wat decoratieve schuine kantjes aangebracht.. Na het fineren ziet het geheel er al best leuk uit.. En er komt wat meer kleur in.. Drie lagen kleurlak (noten).. Het filter bestaat uit een tweede-orde seriefilter.. Er zijn ten opzichte van de Aether een paar kleine veranderingen.. De x-over frequentie is iets naar beneden verschoven en de notch (1,8mH/100nF/100nF) is iets aangepast..

  Original link path: /Thalassa/Thalassa.htm
  Open archive

 • Title: Boekenplank speaker met Fountek Neo CD1.0 en FW146
  Original link path: /fountek/aether.htm
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Links
  Descriptive info: Hera.. Κ ντρο.. (center).. Deze centerspeaker is een aanvulling op de Hera.. Het geluid moest van alles toch wel redelijk gelijk zijn en daarom is hier gekozen voor soortgelijke units.. Het laag/mid komt voor rekening van tweemaal de Seas L12RCY/P (H1207), het hoog de 27TBC/GTV (H1148).. LET OP.. : De woofers zijn NIET magnetisch afgeschermd, dus zet deze center niet te dicht bij een TV met beeldbuis (CRT).. Plasma/LCD maakt niet uit.. Het ontwerp is simpel.. Niets moeilijke constructies maar recht-toe-recht-aan rechthoekig.. Geen bracings of iets en een gesloten kast.. De kast is gemaakt van 18mm MDF en is 430x150x170mm.. Aan de achterkant nog wat extra MDF geplakt om de inhoud wat te verkleinen Dit resulteerd in een inhoud van ~4 liter.. De rede dat  ...   de verschillen niet zo erg dramatisch zijn voor een center.. Het laag valt wat geleidelijker af, maar voor dit formaat center zeker niet problematisch.. Even kijken naar de indeling:.. En gaatjes maken:.. De demping bestaat (zoals hierboven te zien is) uit ondertapijt (vilt), op de achterkant nog wat Pritex en heel losjes wat BAF.. Dan het mahonie fineer erop.. Aflakken.. Even kijken of het filter wel past.. En meten maar.. Hieronder zie je de 0-15-30-45 graden grafiek (1,5 meter afstand).. Door de 1,2 Ohm weerstand in serie met de tweeter wat te verhogen naar 2,7 Ohm zal het hoog wat vlakker gaan lopen en op 0dB komen t.. o.. de woofer.. Maar door ontwerpspecs van klant is in dit geval het hoog 4dB hoger gezet..

  Original link path: /jancenter/jancentert.htm
  Open archive •  


  Archived pages: 29