www.archive-net-2013.com » NET » R » RAAHENILMAILIJAT

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 70 . Archive date: 2013-08.

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: .. Raahen Ilmailijat Ry.. Hae verkosta.. Internet.. Raahenilmailijat.. net.. Esittely.. Ilmailulajit.. Galleria.. Vieraskirja.. Linkit.. Jäsenille.. Yhteystiedot.. Esittely.. Yleistä.. Historia.. Haluan tutustua.. Hae jäsenyyttä.. Yleiset tiedotteet.. Kauppa/forum.. Raahen Ilmailijat Ry on aktiivinen ilmailukerho, joka pitää kotipaikkaansa Raahe-Pattijoen lentokentällä (EFRH).. Tällä hetkellä jäseniä on yli 120 henkilöä.. Toiminnan muodot ovat moottorilento, ultrakevytlento ja purjelento, joissa kaikissa annamme koulutusta sekä erilaisia kelpuutuksia.. Lisäksi kerhossamme on aktiivinen lennokkijaosto.. Raahen Ilmailijat Ry palvelee myös yhteiskuntaa.. Suoritamme palovalvontalentoja sekä SAR-toimintaa.. SAR-toiminta sisältää lentoetsintäpalvelun, johon viranomainen pyytää  ...   Toimintamme kulmakivenä ovat ilmailun turvallisuuden, täsmällisyyden sekä luotettavuuden kehittäminen.. Olemme onnistuneet tähän asti tavoitteessamme hyvin, mutta pyrimme silti aina vain parempaan.. Jäseneltämme ei vaadita lentolupakirjaa, suuri kiinnostus ilmailua kohtaan sekä rehti elämäntapa riittävät jäseneksi hyväksymiseen.. Jäsenet joilla ei ole vielä lupakirjaa, ovat yleensä asettaneet sen saamisen tavoitteisiinsa.. Lupakirjattomat jäsenet harrastavat ilmailua matkustajan paikalta kunnes ilmailukärpäsen rokottamana jossain vaiheessa saavat lupakirjan ja siirtyvät pilotin paikalle nauttimaan lajista täysillä.. |.. All Right Reserved © 2012 by Raahen Ilmailijat Ry.. Web ylläpito: Erkki Pulkkinen..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Moottorilento.. Purjelento.. Ultrakevyt lento.. Lennokit.. Varjot ja liitimet.. Koulutushinnat.. (PPL).. Moottorilento on ilmailun laji, joka on lähimpänä "normaalia" lentoliikennettä.. Sen harrastajat usein matkustavat koneella pitkiäkin matkoja työn tai muun matkustamistarpeen vuoksi.. Tottakai lennetään myös huvin sekä itsensä kehittämisen vuoksi.. Lentokalustona tässä lajissa on yleisimmin alumiiniset lentokoneet, mutta on myös uudempia komposiittirakenteisia sekä erittäin kevyitä kangaspäällystettyjä koneita.. Moottorit ovat yleensä ilmajäähdytteisiä boxer-tyyppisiä moottoreita, jotka käyvät lentobensiinillä.. Kerhollamme on 3 kpl tähän luokkaan kuuluvia lentokoneita.. OH-CVD, Cessna 172P, joka on 4-paikkainen ylätasokone.. Tämä konetyyppi on maailman eniten valmistettu tyyppi ja on samalla yksi maailman turvallisimmista koneista.. Lentomatkustajan ohje - OHCVD.. OH-KZE,  ...   vastaamaan tosiharrastajan tarpeita esimerkiksi suksilentotoiminnassa.. OH-PJF, Piper PA28-140, joka on 4-paikkainen alatasokone.. Tämä konetyyppi on Piperin vastaus Cessnan 172 malleille ja on Cessnan ohella maailman yleisimpiä lentoneita kokoluokassaan.. Tämä kone on vuokrattu kerhollemme ja yleensä sen sijoituspaikkana on Oulunsalo.. Lentomatkustajan ohje - OHPJF.. Lentolupakirjan saaminen tähän luokkaan on mahdollista normaalille terveelle ihmiselle.. Opiskelun minimi määrä on 100h teoriaa, 45h lentämistä, teoriakokeet sekä lentokokeet.. Moottorilentäjän lupakirjan omaava voi hankkia pienen lisäkoulutuksen käytyään helposti myös purjelento- sekä ultralupakirjan.. Moottorilentäjän lupakirjaan on saatavilla erilaisia kelpuutuksia, kuten yölentokelputus, mittarilentokelpuutus, ansiolentokelpuutus, vesilentokelpuutus, jne.. Tämä on laji, joka maksaa eniten ilmailuharrastuksista, mutta myös antaa eniten harrastajalle..

  Original link path: /moottorilento.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Valokuvat.. Kertomukset.. OH-U400.. Erkki Pulkkinen.. Sami Juusola.. All Right Reserved © 2011 by Raahen Ilmailijat Ry..

  Original link path: /galleria.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Kauppapaikka.. Vieraskirja on toistaiseksi pois käytöstä.. All Right Reserved © 2013 by Raahen Ilmailijat Ry..

  Original link path: /vieraskirja.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: www.. ais.. fi.. Lentäjien virallinen tietopalvelu.. Trafi.. Lentoturvallisuudesta vastaava viranomainen.. Finavia Oyj.. Valtion liikelaitos, joka isännöi 25 lentoasemaa Suomessa.. Lentopaikat.. Suomen valvomattomat lentopaikat.. Flightforum.. Suomen yleisin ilmailufoorumi.. Suomen Moottorilentäjien Liitto.. Moottorilentämisen etuja ajava liitto.. Suomen ilmailuliitto.. Suomalaista urheilu- ja harrasteilmailua edustava liitto, olemme SIL:n jäsenyhdistys.. Suomen lentopelastusseura.. Suomen etsintä- ja pelastuslentoja edistävä yhdistys.. Raahen Urheiluautoilijat Ry.. yhteistyökumppanimme.. Wundergrond.. com.. Monipuolinen sääpalvelu.. Raahen täsmäsää.. Forecan täsmäsääpalvelu (löytyy myös muut paikkakunnat).. Raahen kaupunki.. Kaikenlaista tietoa Raahesta..

  Original link path: /linkit.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Yleiset.. Jaostot.. Hallitus.. Laskutus.. Yleiset yhteystiedot.. Tehtävä.. Nimi.. Puhelin.. Sähköposti.. Kerhohuone.. 08-264 991.. Yleiset kysymykset.. info X raahenilmailijat.. Palolento/SAR.. 045-265 2390.. pelastus X raahenilmailijat.. Hallituksen jäsenet.. hallitus X raahenilmailijat.. Koulutus / PPL.. Tomi Sippala.. 050-568 9959.. koulutus X raahenilmailijat.. Martti Saario.. 0400-708 650.. Koulutus / UPL.. Kari Tuomela.. 040-512 8709.. Koulutus / GPL.. Tor Erik Nyman.. 044-356 2254.. Rahastonhoitaja.. 044-7325 030.. rahat X raahenilmailijat.. Kentän päällikkö.. Pentti Vilminko.. 0400-884 355.. efrh X raahenilmailijat..

  Original link path: /yhteystiedot.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Raahen Ilmailijat ry on perustettu vuonna 1984 edistämään Raahen ja kuutoskuntien alueen harrasteilmailua..

  Original link path: /historia.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Mikäli sinua kiinnostaa ilmailu niin ota ihmeessä yhteyttä.. Kerromme lisää harrasteilmailusta ja mitä se voi sinulle tarjota.. Järjestämme mielellämme tutustumiskäynnin sinulle, jolloin pääset tutustumaan nykyisiin kerhotiloihimme, lentokalustoomme sekä ystävällisiin jäseniimme.. Sinulla on myös mahdollisuus päästä lentämään kokeneiden ja luotettavien lentäjien kyydittämänä.. Siis älä ujostele, ota luuri kouraasi ja pirauta niin siitä se tutustuminen tähän harrastukseen alkaa.. Voit pirauttaa tutulle jäsenelle tai valita yhteystiedon.. täältä.. Kerhoillat, joihin myös vierailijat ovat tervetulleita ovat joka kuukauden 1.. sunnuntai klo 16.. 00 alkaen Raahen lentokentällä..

  Original link path: /tutustu.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: Hinnat: Liittymismaksu 0 euroa, liittymisvuoden jäsenmaksu 20 euroa (sama kuin vuoden 2012 jäsenmaksu).. Täytä alla oleva lomake ja lähetä se nappia painamalla meille.. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.. Etunimi: *.. Sukunimi: *.. Syntymävuosi: *.. Katuosoite: *.. Postinumero: *.. Postitoimipaikka: *.. Puhelin: *.. Sähköposti:.. Lentolupakirja (jos on):.. Kerro itsestäsi:.. Etujärjestöjen jäsenyydet:.. Valitse.. Haluan liittyä myös SMLL:ään.. Olen jo SMLL:n jäsen.. En halua liittyä SMLL:ään.. Haluan liittyä myös SIL:iin.. Olen jo SIL:n jäsen.. En halua liittyä SIL:iin.. Vaihtoehtoisesti ota yhteys kerhomme hallituksen jäseneen..

  Original link path: /jasenhakemus.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: PPL teoriakurssi 2013.. , uusi ryhmä aloittaa Raahessa.. Katso esite.. Avointen ovien päivä.. pidettiin Raahe-Pattijoen lentokentällä sunnuntaina 22.. 5.. 2011 klo 10-19.. Kiitämme jokaista tapahtumassa vieraillutta.. Jäälentotoiminta:.. Kiitämme.. :tä uudesta yhteistyökuviostamme olla esillä heidän tapahtumissaan sekä käyttää 5.. 3.. 2011 kiihdytyskisojen jäärataa lentotoimintaamme.. Lue myös.. Raahen Seutu artikkeli 7.. 2011.. Suksilento EFRH:lla:.. Mikäli kiitotie on auraamatta, tulisi suksilentäjien käyttää kiitotien ulkopuolista  ...   käyttää.. Kiitotien reunoilla on reunavalaisimet 14 metrin etäisyydellä kiitotien keskilinjasta, kynnysvalot ovat vielä n.. 3 metriä leveämmällä, rullaustievalot ovat myös RW28 levikkeen reunoilla.. Valaisinten, jotka voivat olla tuiskun jälkeen jopa lumen alla, rikkominen on kiellettyä.. Kummallakin puolella kiitotietä on tilaa suksitoimintaan, joka toivotetaan tervetulleeksi.. Yölento EFRH:lla:.. Olemme saaneet kotikentällemme yölentovalmiudet.. Mikäli aiot lentää EFRH:lla yölentoa, on ennen lentoa tutustuttava.. Yö-vfr ilmailijoiden ohjeeseen..

  Original link path: /tiedotus.html
  Open archive

 • Title: Raahen Ilmailijat ry
  Descriptive info: (GPL).. Purjelentäminen on yksinkertaisesti lentämistä aurinkoenergian voimalla.. Auringon lämmittäessä maanpintaa , tummemmat kuivahkot alueet, kuten tummat pellot, mäen rinteet, kiviset ja kallioiset alueet ym.. lämpenevät nopeammin ja luovuttavat lämpöä yläpuolellaan olevaan ilmaan, joka tarpeeksi lämmettyään lähtee nousemaan suurena kuplana ylöspäin Tällaisia kuplia eli "nostoja" purjelentäjä käyttää päästäkseen nousemaan ylöspäin ilman moottorivoimaa.. Jotkut linnut, esimerkiksi haukat ovat erittäin eteviä käyttämään hyväkseen samoja nostoja, kuin purjelentäjät.. Jos kauniina kesäpäivänä, jolloin taivaalla on ns.. poutapilviä, seuraat haukan lentoa, huomaat, että se lentää enimmäkseen ympyrää liitäen, eikä montaa kertaa lyö siivillään mutta nousee silti ylöspäin.. Aikansa noustuaan se lähtee suoraan lentoon edelleen liitäen kunnes pysähtyy taas kaartamaan ympyrää, toisin sanoen se lentää purjelentoa.. Usein purjelentäjä löytääkin noston seuraamalla haukkoja.. Muutkin linnut kuten kotkat, kurjet, hanhet ja jopa lokit käyttävät nostoja hyväkseen ja toisinaan lentävät samassa nostossa purjekoneen kanssa.. Tämä purjekone ei ole meidän kerhon koneita, mutta kuvan kauneuden vuoksi se on sivuillamme.. Moottorivoimaa tarvitaan kuitenkin purjekoneen hinaamiseksi maasta ilmaan.. Hinaus voidaan suorittaa joko moottorilentokoneella, hinausautolla tai vintturilla.. Yleensä purjekone hinataan noin 500:n metrin korkeuteen, jossa hinausköysi irrotetaan ja pilotti koneensa kanssa jatkaa siitä etsien "nostoja", eli termiikkiä jonka  ...   erittäin mielenkiintoisen ja hauskan harrastuksen.. Purjelento on myös miellyttävä tapa harrastaa lentämistä, sillä lähes äänettömästi taivaalla liitävä purjelentokone tarjoaa ohjaajalleen paljon upeita elämyksiä.. Tämä tapa lentää tuo myös paljon ystäviä, koska tässä ollaan aina liikkellä porukan kanssa.. Nykyiset purjelentokeneet on tekniikaltaan edistyksellisiä ja turvallisia.. Purjekoneet ovat myös.. hyvin varusteltuja ja nopeita lentää.. Purjelento on sopiva vaihtoehto sinulle, joka haluat kokea nautinnollista lentämistä mukavassa ja stressittömässä ilmapiirissä.. Raahelaiset purjelentäjät käyttävät pääasiassa kahta kentää.. Raahen.. Ilmailijoiden kenttää sekä.. Haapavedellä.. Pyhäjokialueen Ilmailukerhon kotikenttää.. Kerholla on käytössä muutamia purjekoneita, näistä mainittakoon Ka6 Röhnswalben.. "(Höyry)".. Toisenan mainittakoon kone, jolla kerho antaa Purjelento.. koulutusta.. eli "Puhku" joka on Puolalaisen purjekonetehtaan valmistama PZL Bielskon SZD 50-3.. "Puchacz".. Sekä yksipaikkainen harjoituskone SZD-51-1, eli.. "Junnu".. ,joka on myös PZL Bielskon valmistama.. Koneita voivat vuokrata GPL lupakirjan saamisen ja tyyppikoulutuksen jälkeen kaikki yhdistyksemme jäsenet.. Jos kiinnostuit niin ota yhteyttä.. Kerromme mielellämme lisää purjelennosta ja koulutusajankohdista.. Voit tietysti myös tulla tutustumaan toimintaamme paikanpäälle lentokentälle.. "Tämän".. sivu vasemmassa laidassa on pieni linkki lista lähimmille purjelentokentille.. Raahen Ilmailijoiden purjelentokausi 2008 on jo avattu, 20.. 02 lennettiin Villamartinissa ja 22.. 03 Kebnellä.. Enemmän juttua löytyy.. "tämän".. linkin takaa..

  Original link path: /purjelento.html
  Open archive


 • Archived pages: 70