www.archive-net-2013.com » NET » B » BACKSIPPAN

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 12 . Archive date: 2013-08.

 • Title: backsippan
  Descriptive info: .. Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.. Start.. Verksamhet.. Pedagogiken.. Bilder.. Kontakt.. Här finns vi.. Aktuellt just nu.. Välkommen till Backsippan!.. Montessoriförskolan Backsippan är en fristående förskola med verksamhet riktad till barn i åldrarna 1 – 5 år.. Totalt finns det 40 platser i förskolan.. Vi har samma avgift för förskolan som Kalmar kommun.. Våra öppettider är 07.. 00 – 17.. 00.. Montessoripedagogiken är grunden för vår verksamhet.. Ett utmärkande drag för pedagogiken är att man lägger lika stor vikt vid alla delar av barnets utveckling.. Vi arbetar i små grupper och är mycket noga med att alla barn  ...   där all mat lagas.. Vi har en välutrustad slöjd- och bildlokal som är mycket uppskattad av barnen.. Vi har två minibussar som vi använder för utflykter till bl a Skälby 4H-gård.. Personalen har en bred kompetens och en mångårig erfarenhet.. av arbete med barn.. Vi som arbetar på Backsippan är utbildade småbarnspedagoger, förskollärare kompletterad med montessoriutbildning, fritidspedagog samt socionom.. Vi du veta mer är du välkommen att kontakta oss:.. Tfn 0480 – 880 69, 0708 - 40 34 38.. E-post:.. Klicka här för att skicka meddelande.. e-post.. 0480 – 880 69, 0708 - 40 34 38.. Fabriksgatan 21, 392 34 KALMAR.. Producerad av Enkelsidan Webbdesign..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: backsippan
  Descriptive info: Verksamheten.. Verksamheten på Backsippan är indelad i tre grupper med 11-16 barn i varje grupp.. Överflyttningen mellan grupperna sker på ett smidigt och naturligt sätt för barnen, när de är mogna för det, eftersom barn och personal i hela verksamheten känner varandra väl genom daglig kontakt.. Vår uppfattning är att små barn behöver en hemlik miljö och regelbundna rutiner i vardagen.. De yngsta barnen utvecklar sin motorik, sitt språk och sina sociala färdigheter i den dagliga samvaron i förskolan.. Utevistelsen är en viktig del i verksamheten.. I takt med barnens mognad rör vi oss mer  ...   utflykt med våra minibussar.. Vi hyr en gymnastiksal en gång per vecka, dit vi går med fyra- och femåringarna.. Vi åker regelbundet till vår slöjdlokal där barnen kan snickra och arbeta praktiskt.. För oss på Backsippan är det mycket viktigt att ha tillgång till ett eget kök där vi kan laga vår mat.. Vi strävar efter att i möjligaste mån använda oss av ekologiska och lokalt producerade livsmedel.. Tillsammans med de äldre barnen åker vi till Solmarka lantgård och handlar potatis och grönsaker.. Vi bakar allt vårt bröd själva och barnen serveras frukt varje dag..

  Original link path: /verksamheten.html
  Open archive

 • Title: backsippan
  Descriptive info: Maria Montessori levde mellan åren 1870 – 1952 och var Italiens första kvinnliga läkare.. Hon började att arbeta med utvecklingsstörda barn och utvecklade pedagogiska metoder som gjorde att barnen utvecklades intellektuellt och känslomässigt på att mycket positivt sätt.. Pedagogiken bygger på noggranna observationer av barns utveckling.. Montessoriförskolan rymmer mängder av spännande saker.. Genom lek och stimulans får barnen utlopp för sin fantasi och svar på sina många nyfikna frågor.. Pedagogiken låter barnen fritt experimentera, känna sig fram och öva sig inom olika områden..

  Original link path: /pedagogiken.html
  Open archive
 •  

 • Title: backsippan
  Original link path: /bilder.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: backsippan
  Original link path: /kontakt.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: backsippan
  Original link path: /har_finns_vi.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: verksamheten
  Descriptive info: // Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled.. Sorry, this photo gallery requires that scripting be enabled on your web browser and that the Adobe Flash Player be installed.. Download the Adobe Flash Player..

  Original link path: /galleri/verksamheten/index.html
  Open archive

 • Title: solmarka
  Original link path: /galleri/solmarka/index.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: slojden
  Original link path: /galleri/slojden/index.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: skalby
  Original link path: /galleri/skalby/index.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: gymnastiken
  Original link path: /galleri/gymnastiken/index.html
  (No additional info available in detailed archive for this subpage) •  


  Archived pages: 12